CGT Barcelona hem tornat a sortir aquest 1 de maig al carrer, igual que fem al llarg de tot l’any, perquè la conflictivitat i les reivindicacions no és cosa d’un dia, per denunciar les desigualtats socials i exigir el repartiment de la feina.

Aquest any hem tornat a fer la nostra manifestació tradicional amb el següent recorregut: Jardinets de Gràcia, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia i Plaça Joanic.

La manifestació ha comptat amb la participació entre 800 i 1000 persones militants i simpatitzants del sindicat que durant tot el recorregut han cridat lemes contra la precarietat laboral, les males condicions de treball amb una alta taxa de sinistralitat laboral o la necessitat de lluitar al carrer i no deixar el nostre destí en mans de la classe política. Han participat companys dels diferents sindicats de CGT Barcelona, a més a més, de la Federació local de CGT Viladecans.

A la Plaça Joanic s’han fet intervencions explicant diferents lluites sindicals:

  • La lluita del SAD (Servei d’Atenció Domiciliària), sindicat de Sanitat, que estan lluitant per un Conveni Autonòmic que millori les seves precàries condicions laborals.
  • El conflicte que viuen les biblioteques de Barcelona amb una companya d’aquesta secció, del SAPB (Sindicat d’Administració Pública de Barcelona).
  • Situació dels hospitals de l’àmbit privat, del sindicat de Sanitat.
  • Companys de la secció de Bicing, del sindicat de Transports i comunicacions, que fa poc van aconseguir signar un conveni amb importants millores laborals.
  • Secció del Tibidabo, del sindicat d’Espectacles, on hi ha un company acomiadat per la seva activitat sindical.
  • Companyes de la secció sindical de sector social del sindicat d’Ensenyament.
  • Secció d’atenció al client d’H&M, del sindicat d’Hostaleria i Comerç, que porten en vaga indefinida des de dijous passat 25 d’abril.
  • L’acte ha finalitzat amb la intervenció de la secretària general de la Federació Local de Barcelona, Maria Carballo Lopez i el tradicional cant del nostre himne “A les barricades”.

Continuem exigint una derogació real de les reformes laborals que no han fet més que precaritzar el mercat laboral i la firma de convenis que fixin clàusules de revisió salarial que compensi l’asfixiant pujada de preus d’allò més essencial per viure (habitatge i subministraments energètics com la llum i el gas, l’alimentació i el transport); la reducció de la jornada de treball, amb el mateix salari, i reducció de l’edat de jubilació perquè puguem treballar tothom; la derogació de les lleis mordassa que s’estan utilitzant per reprimir la protesta i recursos humans, materials i econòmics per uns serveis públics i de qualitat per tothom. Denunciem com al mateix temps que ens demanen sacrificis a la classe treballadora, les grans empreses no deixen de tenir uns beneficis indecents que no repercuteixen en la societat

Visca la CGT

Visca l’1 de maig

Visca la lluita de la classe obrera


Fuente: CGT-Prensa Barcelona