Se han iniciado movilizaciones a lo largo de toda esta semana para exigir transparencia y proteger los puestos de trabajo en peligro del Grupo Estampaciones Sabadell.

El Comité asegura que 'si se confirma que la Dirección pretende extinguir 95 contratos, los trabajadores de ESSA Palau responderán frente a la agresión tal y como sucedió en julio de 2009 cuando la empresa presentó un expediente de extinción de 223 contratos que acabó con movilizaciones y una huelga indefinida que obligó a la retirada del mismo '.

 

 

El comité de empresa todavía desconoce, por vía formal, las últimas afirmaciones de la prensa en relación a un nuevo ERE que puede afectar 95 trabajadores. Las diversas informaciones que han aparecido, esta última semana, en los medios de información en relación a las negociaciones que la familia propietaria Bonet está llevando a cabo, para la venta de una parte del accionariado de ESSA Palau, sitúa en estado de alerta a los trabajadores y trabajadoras. Toda la semana se han concentrándose en las puertas de la empresa de 13h a 15h para demostrar que no permitirán más tratos abusivos por parte de la Dirección.

La Direcció General posposa l’explicació real dels plans de futur

Fins ara, tal i com ens explica el president del Comitè, tot són especulacions i confusió causats pels mitjans d’informació que han publicat les intencions de la família Bonet de la venta d’un 40% de l’empresa al grup GESTAMP. La Direcció, però, no ha informat formalment de res als treballadors. En la última reunió, el passat dilluns dia 7 de febrer, la Direcció General va dur a terme una presentació als treballadors on s’exposava de forma gràfica la situació de la companyia però sense fer referència als possibles futurs inversors ni al que ha aparegut a la premsa els últims dies. El president del Comitè defineix la reunió de quatre hores com a ‘un bombardeig de parafernàlia sobre la crisis, sense cap mena de concreció’.
Actualment els treballadors resten a expenses de que l’empresa els reuneixi ‘per a explicar-nos-ho tot amb fonament’.

La Secció Sindical de CGT d’ESSA Palau exposa i fa visible –al llarg de tota la setmana- el seu descontent amb els incompliments d’acords firmats, afirmant ‘que no s’han respectat els pactes entorn el fons social pels treballadors i les taules salarials, portem ja des de 2008 amb els sous congelats’. En una nota de premsa els treballadors asseguren que ‘la plantilla està disposada a defensar els seus llocs de treball fins les últimes conseqüències’. Des del Comitè d’empresa es confia en una nova reunió de cara el dimecres o dijous vinent.

Escrit per Vilaweb Sabadell

CGT Sabadell: 

Alerta de noves retallades de plantilla a ESSA Palau