La Secció Sindical de CGT reclama cobrar allò que els deu l’empresa Atento Lleida

Després de 4 anys, Atento Lleida, l’empresa de teleoperadores situada al barri de Pardinyes, segueix sense pagar la compensació del teletreball en pandèmia que han estat assumint els i les treballadores. Per això, reclamen el que és seu i denuncien que l’empresa no té bona fe i no els hi vol abonar les despeses del teletreball que van realitzar durant aquesta època.

Per poder teletreballar, van ser ells mateixes, els i les treballadores, qui van haver de posar els equips i fer-se càrrec de totes les despeses que se’n derivaven. Tot i ser considerats un SERVEI ESSENCIAL, els costos i els recursos van haver de ser assumits per ells mateixos.

Per tot això, i perquè els sobren els motius, reclamem a ATENTO les despeses del teletreball des de març del 2020. D’aquesta manera, consideren injust que només es responsabilitzin dels costos des d’octubre del 2022, tal i com es va establir amb el vergonyós pacte entre la patronal, i els sindicats CCOO i UGT.

Aquests treballadors i treballadores pertanyen a un dels sectors més precaris i no tenen garantit l’abonament de les despeses necessàries per compensar aquesta modalitat de treball i moltes d’aquestes persones no disposaven dels mitjans necessaris per fer aquesta tasca ni tenien signat un contracte de treball a distància com regula la legislació.

Des de la Secció Sindical de CGT a Atento Lleida deixen clar que no deixaran de lluitar pels seus drets ni pel que els pertany. Per tant, el sindicat ha fet una reclamació que els portarà a una conciliació al Departament de Treball, com a pas previ per arribar a un acord amb l’empresa perquè aquesta compleixi amb les seves obligacions. Si no arriben a una cord previ, que sol passa perquè l’empresa assumeixi i pagui aquest deute, la secció sindical presentarà una demanda judicial al Jutjat del Social de Lleida.

La conciliació prèvia al judici es realitzarà el proper dimecres 13 de març a la 13.30h i estarà recolzada amb el suport de companys i companyes del sindicat.

A més, s’ha de recordar que les empreses del sector del Contact Center com Atento han aconseguit immensos beneficis durant els darrers anys, mentre que les seves plantilles havien d’afrontar les despeses del teletreball. També aquestes plantilles van patir les terribles conseqüències durant els pitjors mesos de la pandèmia, amb milers de contagis per coronavirus per falta de mesures.

No permetrem que Atento es quedi amb els nostres diners!

CGT ATENTO LLEIDA


Fuente: CGT Atento Lleida