La policia del tripartit segueix donant lliçons de violència extrema pels carrers de Barcelona.
Aquest 18 de març de bon matí al volt de les sis del matí, els mossos d’esquadra han desallotjat a les companyes i companys que es trobaven al rectorat de la UB, protagonitzant des de feia quatre mesos una tancada de protesta contra l’aplicació del Pla Bolonya.
La policia del tripartit segueix donant lliçons de violència extrema pels carrers de Barcelona.

Aquest 18 de març de bon matí al volt de les sis del matí, els mossos d’esquadra han desallotjat a les companyes i companys que es trobaven al rectorat de la UB, protagonitzant des de feia quatre mesos una tancada de protesta contra l’aplicació del Pla Bolonya.

El desallotjament a l’edifici central de la UB ha començat a dos quarts de sis del matí, i al llarg del matí els agents han carregat contra els estudiants. La tancada s’havia fet a l’acabament d’una manifestació contra l’Espai Europeu d’Educació Superior, conegut com al Pla Bolonya, per a la privatització, mercantilització i elitització de l’ensenyament universitari. Aquesta fou la primera de les universitats del Principat que els estudiants van ocupar en començar les protestes. A l’exterior de l’edifici de plaça Universitat s’han concentrat grups d’estudiants que han demanat dimissió del rector que havia mentit quan va prometre que no els desallotjarien per la força.

El rector de la UB, que ahir mateix deia «jo no desallotjaré el rectorat», avui ha fet declaracions dient que degut a que ahir es van donar comportaments violents a la Facultat de Geografia i Història (UB Raval), ha decidit tirar pel dret i acabar amb la «violència» i per tant amb l’ocupació del Rectorat.

Amb aquesta aposta per la violència contra els estudiants del rector Dídac Ramírez s’afegia a la via autoritària iniciada pels rectors de la UAB i de la UPF, i que té ple suport del govern PSOE-ERC-IC-EUiA i l’oposició, entestat a imposar a qualsevol preu l’aplicació de l’EEES .

El que s’ha vist durant el desallotjament del rectorat i durant tot el mati, durant les protestes, accions, talls de carrers i manifestacions per part dels estudiants, ha estat una actitud extremadament xulesca i violenta per part dels mossos d’esquadra, carregant violentament i colpejant de forma totalment indiscriminada els/les estudiants. El matí s’ha acabat amb diversos estudiants detinguts i desenes de ferits per l’actuació policial, entre ells diversos periodistes que cobrien els fets.

La manifestació convocada a les 20 h. des de plaça Universitat en protesta per l’actuació policial i el desallotjament de la UB, en la que han participat diversos milers de persones, s’ha vist de nou reprimida amb contundència pel mossos d’esquadra, que des de plaça Catalunya han realitzat duríssimes i indiscriminades càrregues contra els manifestants.

Està clar que l’actuació policial d’avui no respon a l’actitud individual d’alguns membres dels cossos policials, l’actuació policial d’avui ha estat perfectament planificada des de les cúpules policials i governamentals catalanes.

El context escollit pel tripartit per ordenar el desallotjament, el dia següent de la detenció de l’activista anticapitalista Enric Duran a la mateixa UB, que ha passat pràcticament desapercebuda i silenciada, i a les portes de la jornada de vaga i manifestacions de l’ensenyament públic de demà 19 de març, realment dóna molt que pensar.

Des de la Confederació General del Treball, tota la nostra solidaritat amb els estudiants en lluita contra el Pla Bolonya i contra la repressió que estan patint.

Secretaria Comunicació CGT Catalunya

18 de març de 2009

www.cgtcatalunya.cat/spip.php ?article2783