Des de la Confederació General de Treball de Castelló volem condemnar les agressions feixistes que es van produir el passat dissabte 2 de març durant les festes de la Magdalena a la nostra ciutat. Les agressions van ocórrer mentre diversos centenars de persones de totes les edats gaudien dels concerts organitzats en la seu de La Cosa Nostra Castelló Antifa Social Club, algunes d’elles afiliades al nostre sindicat.
Les agressions van ser perpetrades per un grup d’unes 30 persones d’ideologia feixista que van irrompre amb bats de beisbol i barres de ferro colpejant a les persones que es trobaven al carrer gaudint de la festa i provocant-lis ferides de diversa consideració, a més d’un ferit greu que va haver de ser operat i es troba en l’UCI de l’Hospital General de Castelló. Des de CGT Castelló esperem la ràpida recuperació de totes les afectades, especialment del jove que encara es troba ingressat, a més de fer arribar els nostres ànims a familiars i amistats.
Els fets ocorreguts no els podem separar de la campanya mediàtica, policial i judicial que s’està duent a terme des de fa anys contra La Cosa Nostra i contra algunes de les persones que formen part, a més de la que ha protagonitzat durant la campanya electoral i des que és regidor de l’Ajuntament de Castelló el regidor de Seguretat i Emergències Antonio Ortolá, membre del partit d’extrema dreta VOX.
Ens sembla molt perillós que, mentre l’aparell governamental de la ciutat assenyala i reprimeix a un dels col·lectius de la nostra ciutat, es produïsquen aquest tipus d’incidents de marcat caràcter ideològic, ja que demostra les connexions que es mantenen entre uns estrats i altres de la societat castellonenca. Mentre els polítics assenyalen, la policia reprimeix i l’aparell judicial castiga, els grups de feixistes peguen pallisses amb total impunitat. És totalment intolerable.
Encara que dubtem que les investigacions obertes pels cossos policials arriben a bon port donada la naturalesa de les agressions, des de la nostra organització volem exigir:
– Que s’investigue l’agressió feixista ocorreguda la nit del 2 de març i que es jutge als agressors.
– Que Antonio Ortolá dimitisca del seu càrrec i explique la relació que té amb els agressors. Un d’ells, reconegut per algunes de les persones assistents a la festa, és client seu per un altre cas d’agressions amb motivació ideològica.
– Que l’alcaldessa de la ciutat Begoña Carrasco cesse immediatament del seu càrrec al regidor Antonio Ortolá en cas que aquest no dimitisca del seu càrrec.
– Que la Policia Local de Castelló explique la seua actuació, ja que després d’estar durant tot el dia vigilant la seu de La Cosa Nostra, minuts abans de les agressions van desaparéixer de la zona. A més, després de l’agressió van dificultar l’accés d’una ambulància a la zona per a atendre les persones agredides, posant en risc la vida de la persona que va patir les lesions més greus.
– També el cessament del comissari de la Policia Local Paco Catalán, principal responsable de l’actuació policial.

Fuente: CGT-Castelló