El sindicat Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya ha enviat avui un comunicat en el qual "no descarta" convocar una altra vaga -possibilitat que rebutgen UGT i CCOO- si no s’arriba a un "acord positiu" a la reunió prevista per demà entre els responsables d’Iberia i els treballadors de terra de la companyia.

La CGT ante los hechos acaecidos en el Aeropuerto de El Prat

El sindicat Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya ha enviat avui un comunicat en el qual «no descarta» convocar una altra vaga -possibilitat que rebutgen UGT i CCOO- si no s’arriba a un «acord positiu» a la reunió prevista per demà entre els responsables d’Iberia i els treballadors de terra de la companyia.

La CGT ante los hechos acaecidos en el Aeropuerto de El Prat

CGT se solidaritza en el mateix text amb els treballadors de terra d’Iberia i exigeix que s’acabi amb l’»orgia de sang» i el «linxament públic» dels vaguistes que divendres passat van provocar el caos a l’aeroport del Prat.

El sindicat qualifica d’»absolutament desproporcionada» l’amenaça del Govern de «tallar el cap dels possibles instigadors» i la d’actuar «exemplarment contra els qui ells consideren responsables», quan «l’Administració, AENA i Iberia no assumeixen cap part de culpa».

Segons el seu relat dels fets, els treballadors reunits en assemblea el 28 de juliol no van rebre explicacions d’AENA després de rebre la notícia que Iberia havia perdut la concessió dels serveis de ’handling’ de l’aeroport de Barcelona, i per això va sorgir una reacció «espontània, no preparada ni planificada» dels treballadors.

Per això, la CGT responsabilitza del que ha passat «els polítics que ocupen càrrecs de gestió», perquè «no haurien d’haver permès que als treballadors se’ls posi entre l’espasa i la paret», i els empresaris per posar «a prova constantment els treballadors amb situacions d’inestabilitat i de malestar».

CGT també acusa el Govern d’utilitzar un «doble rasant» a l’hora de «mesurar una situació semblant i que afecta milions de ciutadans» com és l’»incompliment constant» dels serveis de Correus, de qui té les competències el Ministeri de Foment.


EL MUNDO

CGT planteará una huelga ’legal’ si fracasan las negociaciones

BARCELONA.- El comité de empresa que representa al personal de asistencia en tierra de Iberia en El Prat mantiene la unidad de acción de cara a la próxima negociación con la dirección de la aerolínea, aunque CGT no descarta convocar una huelga legal, si fracasan las conversaciones. Fuentes de dicho sindicato han reconocido a Efe que desde siempre existen visiones muy diferenciadas dentro del comité de empresa, sobre todo entre los mayoritarios (UGT y CCOO, que cuentan con 19 de los 25 miembros) y los minoritarios (USOC, CTA y CGT, que suman seis representantes).

Sin embargo, en estos momentos se mantiene la unidad de acción y existe « una sola voz » ante la empresa. CGT suma una treintena de afiliados -según las mismas fuentes- y tiene un único representante en el comité de empresa, por lo que una huelga convocada en solitario tendría, en principio, un impacto menor.

El comité de empresa ha pedido a Iberia que asuma la máxima carga de trabajo posible a través del servicio de asistencia en tierra de sus aviones (autohandling), y de sus filiales Air Nostrum y Clickair, así como mediante códigos compartidos con otras aerolíneas, aspectos que dependen de Aena. Los trabajadores, un total de 2.200 en El Prat, también reclaman medidas no traumáticas, como prejubilaciones y bajas incentivadas, si finalmente aflora un excedente de plantilla, cifrado en unas 700 personas.


Fuente: EUROPA PRESS / EL MUNDO