Els advocats de part dels 57 detinguts per ocupar ahir el futur Centre d’Internament per a immigrants de la Zona Franca de Barcelona han denunciat "agressions" i "tractes vexatoris" per part de la Policia Nacional a la comissaria de la Verneda, a la capital catalana.

Els advocats de part dels 57 detinguts per ocupar ahir el futur Centre d’Internament per a immigrants de la Zona Franca de Barcelona han denunciat «agressions» i «tractes vexatoris» per part de la Policia Nacional a la comissaria de la Verneda, a la capital catalana.

Familiars i amics dels detinguts s’han concentrat a la comissaria de la Verneda, en confiar que podrien sortir avui mateix, si bé serà demà quan els detinguts passaran a disposició policial, per la qual cosa passaran un mínim de dues nits al calabós.

El Cos Nacional de Policia (CNP) va detenir ahir 59 persones per entrar a les dependències, entre elles dos càmeres de TVE i Europa Press que cobrien la notícia i que van sortir ahir a la nit després de ser els primers a declarar.

Encara queda un periodista del setmanari ’La Directa’, la redacció del qual ha presentat un Habeas Corpus al jutjat de guàrdia per considerar que la detenció és il·legal. Entre 57 individus, també figuren dos advocats.

«NI MENJAR NI AIGUA» I «DIVERSES HORES AL SOL».

Un dels advocats dels detinguts, Jaume Asens, ha indicat que «els detinguts han denunciat agressions, tractes vexatoris i insults, han dit que han estat maltractats de paraula i físicament».

Segons Asens, durant hores «no els han donat menjar ni aigua» i «els han deixat diverses hores al sol». «Han demanat si podien anar a l’ombra perquè era al costat i, en comptes d’això, han posat al sol qui era a l’ombra», ha afegit. Segons la seva opinió «moltes situacions eren de càstig», ha dit.

Un altre dels advocats, Jordi Busquets, ha indicat que «aquesta macrodetenció de 59 persones» s’ha produït per «un acte simbòlic i pacífic», per la qual cosa l’ha considerada «desproporcionada». Segons la seva opinió, «sembla més un acte de venjança dels cossos policials contra els moviments socials».

Els fets es van produir ahir al migdia en el marc dels actes de la Segona Caravana Europea per la Llibertat de Moviment, que defensa la lliure circulació de les persones i el seu dret de permanència i reclama el tancament dels centres d’internament per a immigrants.

El CNP ha assenyalat en un comunicat que els ’okupes’, que van entrar al centre en obres de manera pacífica, van tallar els cables del circuit tancat de televisió que dóna seguretat al recinte, si bé ha assegurat que no es van produir danys «ressenyables» a les instal·lacions.

La policia també ha afirmat que els detinguts, de diferents nacionalitats, tenen «estètica ’okupa’ i port anarquista i radical, possiblement pertanyents a grups antisistema, simpatitzants d’alguns detinguts en operacions anteriors, per la col·locació d’artefactes explosius a Barcelona».


Fuente: EP