Más de 5000 soldados norteamericanos han desembarcado en Tarragona para descansar después de bombardear Iraq con 27.000 kilos de bombas.


Más de 5000 soldados norteamericanos han desembarcado en Tarragona para descansar después de bombardear Iraq con 27.000 kilos de bombas.

Fora assassins dels carrers de Tarragona !

Els assassins, per molt que siguin professionals, són assassins. Facin els seus crims a casa nostra o els facin a l’altra banda de món. Utilitzin mètodes rudimentaris o més tecnificats, són assassins. Són assassins els qui, obeint ordres o per iniciativa pròpia, posen o tiren bombes que malmeten la vida d’una, dues, tres o cent mil persones. Són assassins els qui, vesteixin bruts i llords o mantinguin una pulcritud enlluernadora en l’atuell, maten altra gent obeint els seus instints o les ordres d’altri.

Són assassins els qui fan ofici de l’assassinat d’altres éssers humans i els qui només maten de tant en tant. Són assassins els qui maten entrenats per fer-ho de la mateixa manera que ho són els qui maten sense cap mena d’entrenament.

La premsa ens informa que els assassins obedients de la flota nord-americana estan de descans a casa nostra, a Tarragona, per reposar després de l’orgia de mort i destrucció que els ha portat a llençar 27.000 quilos de bombes damunt d’Iraq. No un ni dos ni tres ni cent ni mil. No. Vint-i-set mil quilos. Vint-i-set mil quilos que han servit per assassinar (és aquesta la paraula que defineix el que fan el assassins) més de 100.000 persones fins ara. Ells i els altres assassins de l’Iraq, els que es justifiquen en una lectura extrema de la religió islàmica.

Els assassins que passegen aquests dies d’hivern pels carrers de Tarragona van vestits de bona gent, somriuen, s’emborratxen, fan llargues cues davant de les botigues de menjar ràpid i dels prostíbuls de la ciutat i exhibeixen els seus cossos modelats per la Rambla, el Moto Club, la plaça de la Font o l’estació de Renfe. Però no són com nosaltres.

Són assassins, professionals de la guerra que estan entrenats per matar altra gent, altra gent que són tan pobres o potser més que ells. Entre nosaltres, l’absoluta majoria de la població de Tarragona que mai no hem matat ningú ni volem fer-ho i els qui -segons Nadal i la seva colla- ompliran les butxaques dels botiguers amb la seva presència hi ha una diferència fonamental. Nosaltres no hem trencat la barrera ètica que separa les persones dels assassins, per això els demanem que desertin, que deixin l’exèrcit, que deixin la guerra, que deixin d’obeir ordres que els porten a negar la seva part humana dia sí i dia també i es reinsereixin a la societat, al món de les persones normals, dels qui tenim l’ètica humana -en les seves més diverses formes- com a referent.

Soldats que veniu a Tarragona, deserteu de l’exèrcit que us allunya de la possibilitat de ser éssers humans com la resta.

Ciutadans i ciutadanes de Tarragona, mostrem el nostre rebuig a la presència d’assassins pels nostres carrers. Convidem-los a la deserció.

Ciutadanes i ciutadans de Tarragona, mostrem la nostra disconformitat amb la presència de vaixells de guerra al nostre port.

Jordi Martí Font, secretari general de la CGT del Camp


Par : CGT Tarragona


   55.jpg