Moviment Contra la Intolerància commemora el XVIII aniversari de l'assassinat del jove Guillem Agulló.
Diumenge passat es complia el XVIII aniversari de l'assassinat, a Montanejos, de Guillem Agulló. La mort del jove de Burjassot a les mans de neonazis va commocionar a la societat valenciana que hui en dia encara no ha superat el colp de realitat que aquells fets li van donar. Una prova evident de què la intolerància i la xenofòbia no hi ha desparegut dels carrers dels municipis valencians, a pesar dels més de 30 anys de democràcia. 

De fet, cada 11 d’abril, el dia de la mort d’Agulló, la vivenda dels seus pares en la localitat de l’Horta Nord apareix amb pintades al·lusives als fets: «Guillem jódete» o «Guillem muerte, muerte, muerte». Les pintades contra Guillem són per a recordar-nos que seguixen ací», va assegurar ahir son pare en l’acte d’homenatge que Moviment Contra la Intolerància li va realitzar en el Centre octubre. «No es penedixen de res i les pintades tots els anys així ho certifiquen», va lamentar.

De fet, cada 11 d’abril, el dia de la mort d’Agulló, la vivenda dels seus pares en la localitat de l’Horta Nord apareix amb pintades al·lusives als fets: «Guillem jódete» o «Guillem muerte, muerte, muerte». Les pintades contra Guillem són per a recordar-nos que seguixen ací», va assegurar ahir son pare en l’acte d’homenatge que Moviment Contra la Intolerància li va realitzar en el Centre octubre. «No es penedixen de res i les pintades tots els anys així ho certifiquen», va lamentar. En eixe sentit, Agulló va demanar públicament una fiscalia especialitzada en els crims de l’odi, tal com ja existix a Catalunya o Madrid.

Guillem Agulló va afirmar que seguiran «lluitant» perquè s’investiguen i es perseguisquen estos crims. «Ens ha tocat viure fins a les últimes conseqüències i no desistirem en esta lluita després de tot el que ens han fet patir. És impagable el dolor que ens han provocat», va denunciar. Per al pare d’Agulló, encara no «hem tancat el dolc». «Tenim la tranquil·litat que encara que nosaltres no estiguem hi ha gent que continuarà lluitant contra la intolerància», va afegir.

Sobre l’enduriment de les penes en este tipus de delictes, Agulló va manifestar que «la gent ha de rehabilitar-se i ha d’assumir els seus culpes, però no en vida. Jo ni oblit ni perdone, però tampoc desig la mort en vida de cap, encara que siga la de l’assassí del meu fill», va dir. No obstant això, va recordar que és un «escàndol» que el «assassí» del seu fill complira «només» quatre anys de presó, quan la condemna va ser de 16.

Agulló va voler recordar que en l’actualitat es continuen vivint episodis d’atemptats contra la diversitat. «L’atac a Acció Cultural és un intent d’eliminació de la diferència i la diversitat», va asseverar. Per a Agulló, «el PP pretén eliminar a tot aquell que no pense com ells, quelcom que una Govern tolerant no faria mai en la vida».