Aquest matí de dilluns, membres de CGT Ensenyament Lleida i de FAPAC Catalunya s’han reunit, a petició de les pròpies famílies, amb representants de l’AMPA de l’Escola Àngel Guimerà per valorar la situació d’indefensió que pateixen després que s’anunciés el tancament per part del departament d’Educació que encapçala Carles Vega. Per justificar aquest tancament progressiu, que començaria amb la no oferta de places de P3 a partir del proper curs 2020-2021, es basen en la lluita contra la segregació i la baixa natalitat dels últims anys.

Segons fonts del sindicat les famílies es senten una mica desemparades perquè no se les ha tingut en compte en aquesta decisió presa de manera unilateral pel Departament i Ajuntament. Explicaven que s’han assabentat del tancament per la premsa i que ningú s’havia posat en contacte amb elles per explicar i justificar les raons d’aquest tancament. No entenen aquesta decisió quan saben de ben segur que hi ha moltes famílies esperant obrir el període d’inscripció per matricular els infants.

Segons fonts del sindicat les famílies es senten una mica desemparades perquè no se les ha tingut en compte en aquesta decisió presa de manera unilateral pel Departament i Ajuntament. Explicaven que s’han assabentat del tancament per la premsa i que ningú s’havia posat en contacte amb elles per explicar i justificar les raons d’aquest tancament. No entenen aquesta decisió quan saben de ben segur que hi ha moltes famílies esperant obrir el període d’inscripció per matricular els infants. A més, coneixen la dada que ara mateix a Balaguer de cara a l’any vinent hi ha més infants en edat de començar P3 que places públiques ofertades si tenim en compte les 4 escoles. Per tant, l’argument de baixa natalitat és una mentida més.

És per això que han decidit no quedar-se paralitzats i ja han programat una reunió el proper dijous dia 30 de gener a les 165h de la tarda a l’escola amb totes les famílies per tal d’explicar amb detalls la situació en la què es troben i intentar organitzar i mobilitzar una resposta col·lectiva a aquesta amenaça. De fet, hi ha famílies que estan disposades a anar fins al final en la defensa de l’escola pública del barri.

Alhora, fonts del sindicat també han pogut saber a través d’aquestes famílies i de mestres que de l’escola que hi ha membres del claustre que estan en contra d’aquest tancament i altres que no els hi ha quedat cap més opció que acatar la decisió perquè es vam sentir condicionats en la seva decisió de vot quan el claustre va votar la setmana passada que estava a favor del tancament. De fet, alguns mestres denuncien que per part del departament d’educació, tot i que no afirmen que s’arribés a la coacció, si que destacaven unes maneres poc agradables de comunicar la decisió. Així mateix, aquestes males maneres, també eren denunciades per part del claustre del Cervantes, escola que va evitar el tancament progressiu del centre la setmana passada després de mobilitzar la comunitat educativa.

Davant aquesta situació de vulnerabilitat que viu la comunitat educativa de l’Àngel Guimerà des de CGT Ensenyament Lleida insistim en el nostre rebuig més absolut al tancament de l’Escola Àngel Guimerà de Balaguer i fem una crida a tota la comunitat educativa de Balaguer, als sindicats d’ensenyament, a la FAPAC-Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, a les associacions de veïns i veïnes i altres col·lectius de Balaguer i finalment a l’Ajuntament de Balaguer per tal de donar una resposta col·lectiva i fer una trobada per organitzar la lluita i la defensa de l’escola pública i aturar aquest tancament. A nosaltres ens hi trobaran de front i dempeus.

Lleida, 27 de gener 2020

CGT ENSENYAMENT LLEIDA


Fuente: CGT-Ensenyament Lleida