La Secció Sindical de la Confederació General del Treball (CGT) en l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) diguem prou a la paràlisi en la gestió d’un personal cada vegada més precaritzat

Les treballadores de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) – més de 1000 treballadores distribuïdes en Residències, Habitatges, Centres de Dia i Ocupacionals a València, Castelló i Alacant – portem des de mitjan 90 – durant el govern socialista de Joan Lerma – amb un mateix conveni laboral que no s’adapta a les condicions actuals.

Ens trobem en un context en el qual, en un sector altament feminitzat, és habitual veure a persones de més de 60 anys carregant pes, innombrables baixes per malaltia, gran part d’elles per ansietat. Tenim la sensació que quan ens jubilem eixirem d’una residència com a treballadores i entrarem en una altra com a usuàries, donat el nivell de degradació física al qual ens sotmeten.

L’IVASS és una entitat de Dret Públic, dependent de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge que atén de manera directa a més de 1300 persones amb diversitat funcional, malaltia mental, majors i dany cerebral i; a més, és l’entitat tutelar de la Conselleria pel que té la representació de més 4000 persones amb mesures judicials de suport.

En este context, el nou conveni està bloquejat dones de febrer d’enguany – moment en el qual ocupava la Conselleria Conmpromís – fins al dia de hui, vulnerant així el dret a negociació de les treballadores. El nou conveni, en estos moments paralitzat, busca garantir entre altres, les jubilacions anticipades en pro d’una vellea digna, així com el descans del personal amb dos dies de descans seguits a la setmana; cosa que encara que està en el conveni actual, no es compleix.

S’estan vulnerant els nostres drets de negociació col·lectiva com a treballadores de l’IVASS al no haver-se iniciat els tràmits per a l’aprovació de la RPT (relació de llocs de treball), l’OPE del 2023, la gestió de bosses o el servei de prevenció, entre altres qüestions bàsiques per a les condicions de treball del personal”.

Així mateix, CGT, al costat dels sindicats UGT, CCOO i INTERSINDICAL; assenyalem la falta d’autorització per part de La Conselleria d’Hisenda per a la cobertura de vacants, baixes i jubilacions, la qual cosa genera una situació caòtica en residències i centres.

Este bloqueig es veu agreujat pels constants canvis de la Direcció General de l’Entitat (quatre en tres anys). L’últim canvi s’ha produït fa una setmana amb el nomenament de Mª José Rico Llorca. Esta situació de paralísis no sols afecta només al personal sinó també a l’atenció, cura i suport de les persones usuàries, que són un dels col·lectius més vulnerables.

En estes infaustes circumstàncies, la Confederació General del Treball (CGT), animem a totes les treballadores a concentrar-se demà, dia 14 de novembre de 2023, davant la Conselleria de Serveis Socials a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre.

SOLIDARITAT

LLUITA

AUTOGESTIÓ


Fuente: Gabinete de Comunicación de la Confederación General del Trabajo del País Valenciano y Murcia