(Agencias) .- Un grupo de trabajadores de Radiotelevisión Valenciana (RTVV) se ha concentrado hoy ante el centro de producción de programas de Burjassot (Valencia) para protestar por "los recortes salariales y las amenazas sobre el futuro laboral" que denuncian por parte del ente público.

Según han informado los sindicatos CCOO y CGT en un comunicado, un centenar de trabajadores ha participado en esta protesta, en la que han criticado el "saqueo que según la Fiscalía habría hecho Pedro García (anterior director general) y la trama Gürtel" en las empresas del grupo.

 

(Agències).- Un grup de treballadors de Radiotelevisió Valenciana
(RTVV) s’ha concentrat hui davant del centre de producció de programes
de Burjassot (València) per a protestar per «els retalls salarials i les
amenaces sobre el futur laboral» que denuncien per part de l’ens
públic.

(Agències).- Un grup de treballadors de Radiotelevisió Valenciana
(RTVV) s’ha concentrat hui davant del centre de producció de programes
de Burjassot (València) per a protestar per «els retalls salarials i les
amenaces sobre el futur laboral» que denuncien per part de l’ens
públic.

Segons
han informat els sindicats CCOO i CGT en un comunicat, un centenar de
treballadors ha participat en esta protesta, en la que han criticat el
«saqueig que segons la Fiscalia hauria fet Pedro García (anterior
director general) i la trama Gürtel» en les empreses del grup.

Un portaveu de l’empresa ha mostrat el «màxim respecte» a unes mobilitzacions «que es repetixen de forma habitual», segons hi ha assenyalat.

«Els treballadors NO som els responsables del desastre econòmic que han patit les nostres empreses, ho diem nosaltres i ho corrobora la policia, Hisenda i el ministeri fiscal», afig el comunicat sindical conjunt.

En este sentit, els sindicats subratllen el fet que la Fiscalia Anticorrupció haja demanat que «s’impute a l’exdirector general de RTVV Pedro García junt amb els principals responsables de la trama Gürtel i altres càrrecs de l’Administració valenciana».

«Anticorrupció veu indicis que Pedro García va cometre delictes de suborn en l’adjudicació de la cobertura de la visita del papa a València. Segons els informes policials, els diners malgastats en aquells dies equival al salari de més de 400 treballadors durant un any», han afegit.

Segons l’opinió de CCOO i CGT, «l’actual direcció de José López Jaraba, lluny d’aportar transparència i exigir responsabilitats, manté les amenaces sobre el futur dels treballadors i els obliga a judicializar les relacions laborals per a exigir el pagament dels salaris pactats en la negociació col·lectiva».

«López Jaraba i la majoria dels actuals directius formaven part de l’equip de Pedro García, per la qual cosa no poden responsabilitzar als treballadors d’una gestió que només és imputable a la direcció», conclouen els esmentats sindicats. (Agències).


Fuente: CGT València