30-N València : CGT i CCOO convoquen concentració per una RTVV pública davant Consell d’Administració

30-N València : CGT i CCOO convoquen concentració per una RTVV pública davant Consell d’Administració

Defensem el nostre futur, defensem els llocs de treball

Els treballadors de Canal 9 i Ràdio 9 ens neguem a continuar sent les víctimes d’una direcció malbaratadora i corrupta que ha portat l’empresa a la ruïna. El primer compromís d’un empresari és garantir el futur de l’empresa i la viabilitat dels llocs de treball. I, juntament amb això, pagar puntualment als treballadors el salari complet.

A més, el govern valencià i la direcció de José López Jaraba, ens amenaça amb una retallada de salaris a partir del mes de gener de 2011. Com hem denunciat, RTVV, encara les reiterades promeses, adeuta els seus treballadors quantitas corresponents a l’exercici 2008, els endarreriments del 2009 i l’increment salarial de 2010. Aquesta doble situació denota la caradura de l’empresa i la debilitat dels sindicats de la comissió paritària. La retallada salarial prevista per a l’any vinent posa en crisi la garantia de poder adquisitiu, assegurada en RTVV des de fa 3 convenis.

Gran part de la responsabilitat de la crisi financera i del deteriorament de la imatge pública de RTVV la tenen els actual i anteriors directors generals. Clar exponent del estil gerencial són les implicacions de l’anterior director general amb la xarxa Gürtel. Mentre es neguen a pagar-nos el que ens deuen als treballadors, dos directius se n’han anat una setmana a gastos pagats al Brasil amb l’excusa d’un gran premi de Fórmula 1, on no tenien res que fer ja que la senyal la donava Mediapró.

Mentre es neguen a pagara-nos el que ens deuen dels nostres salaris, Vicente Sanz continua rebent cada mes a sa casa el seu notable salari, ja que l’empresa porta mes de nou mesos sense resoldre el seu expedient sancionador després d’haver sigut imputat per la jutgessa d’abusar sexualment de tres treballadores.

Mentre es neguen a pagar-nos el que ens deuen als treballadors, López Jaraba li ha pagat 185.000 euros a l’empresa Price Waterhouse per a que faça un informe de millora de la gestió de l’empresa. La millora, entenem nosaltres, podria començar per no contractar a empreses externes per a fer la faena dels directius de RTVV, els quals continuen cobrant sense fer-la.

Price Waterhouse, per cert, és un dels socis de la Fundació GentXGent, una iniciativa creada per Pedro García, que el primer any, segons les investigacions de la policia, va desviar diners de la marató pel càncer a l’empresa d’Àlvaro Pérez “El Bigotes”.

Un altre exemple de l’estil de gestió. L’anterior director de RAV està en nòmina de RTVV com a assessor tècnic, amb el màxim salari previst al conveni (grup I). La mateixa direcció de López Jaraba que ens amenaça amb noves retallades salarials, s’ha permés contractar la seua filla, amb el mateix salari qu el pare.

Els treballadors no podem permetre que davant de tots eixos abusos —la llista és més extensa—, el president del Consell d’Administració, Emilio Fernández, ens amenace novament amb la privatització, defugint la gran responsabilitat que té en la situació econòmica de les nostres empreses.

Els treballadors de RTVV reclamem el nostre salari i una direcció que deixe de malbaratar els diners dels valencians i pose la televisió i la ràdio públiques al servei de tots els ciutadans i no d’interesos particulars.

Concentració de treballadors davant del Consell d’Administració de RTVV : que ens paguen els salaris que ens deuen.

No a la privatització. No a la corrupció

Dimarts, 30 de novembre, a les 16:30 a Gran Via Marqués del Turia


Aprofitarem la reunió del consell d’administració per a expressar el nostre rebuig a l’actual situació.

Ens concentrarem demà a les portes del Consell d’Adminsistració per a reclamar els deutes salarials pendents del 2008, 2009 i 2010 i que estan aprovats i signats per la direcció des del passat mes de febrer.

També per a oposar-nos a la privatització de RTVV i la seua debacle. Hem de defensar el nostre futur i el dels llocs de treball.

Air Jordan I Low


Fuente: CGT-PV