Arribem a les XXIV Jornades Llibertàries. Enguany és la prèvia a la respectable xifra d’un quart de segle. Tanmateix, hem cregut que no calia esperar més per a dir clar i ras que ARA ÉS EL MOMENT.

Tant si el col·lapse arriba ja, com si ho fa en el següent quart de segle, són moltes les veus que coincideixen en anunciar-lo. La fallida del món on vivim és la del capitalisme.

Si girem la vista enrere, trobem unes jornades dedicades a un capitalisme en crisi que restava drets i sumava repressions. Al llarg d’aquests anys, ens hem plantejat com fer realitat la utopia, com construir el món a la mida deis somnis i quines eren les lluites que ens calien per a fer-los realitat.

Sembla que sempre estem dibuixant cercles concèntrics i que mai es compleix el tema de les XV Jornades “El nostre futur comença ara”. I és ara que volem abordar, tant des de l’escolta de les veus del món acadèmic com dels qui tenen l’experiencia de moltes lluites compartides, les alternatives que ens han de permetre, primer la supervivència com a espècie i després la pervivència amb dignitat. És ara que hem de preparar-nos per a barrar el pas a opcions que ens farien retrocedir als passatges més foscos de la Història. I hem de tornar, com fa deu anys, a cercar estratègies pera desobeir col·lectivament davant les lleis injustes, per a fer front a totes les formes de les repressions en què s’encarna el poder i per a desemmascarar les manipulacions dels mitjans de comunicació que es colen a casa nostra.

Ara és el moment perquè després sera tard.

Siguem capaços de dibuixar un nou cercle no que ens retorne al principi, ans que travessant aquests vint-i-quatre anys, ens llance de manera conscient a eixe futur que ja és present. Siguem capaços de dibuixar nous escenaris on ballar la revolució anarquista que fa tant de temps que duguem al nostre cor.

ARA ÉS EL MOMENT. SOM-HI!

DILLUNS 12 desembre

11:30 h. Presentació de les jornades i assemblea de delegats, delegades i afiliació.

Amb Juan Miguel Font (Secretari General CGT València), Miguel Fadrique (Secretari General CGT) i Maribel Ramírez (Secretària d’Acció SIndical CGT). Plans d’igualtat i mesures contra la bretxa salarial. A continuació farem un piscolabis.

18:30h. Crisi climàtica, crisi energètica… arribem a temps? Alternatives davant el col·lapse.

A càrrec de Luis González Reyes, doctor en Ciències Químiques i membre d’Ecologistes en Acció, soci de la cooperativa Garúa, responsable d’educació ecosocial en FUHEM i autor o coautor de diversos llibres entre els quals destaca “En l’espiral de l’energia”.

https://youtu.be/M-Vy0w0y4X8

 

DIMARTS 13 desembre

18:30h. Contra l’ecofeixisme.

A càrrec de Carlos Taibo, escriptor, editor i professor de Ciència Política en la Universitat Autònoma de Madrid, autor d’un gran nombre d’obres en les quals tracta diversos temes com la geopolítica, Rússia i Unió Soviètica, Catalunya, el 15M, moviment llibertari, decreixement i sobre el col·lapse.

https://youtu.be/skfv_kK01Uc

 

DIMECRES 14 desembre

17:00h. Programa especial en Ràdio Klara CGT en Acció. Repressió sindical, és el moment de fer-li front. Lluites i alternatives davant dels abusos de la patronal.

Amb la participació de César Yagües, membre del comité d’empresa d’Opel i secretari general de CGT Aragó-La Rioja i Lola Lloreda, secretaria de formació de CGT Andalusia, Ceuta i Melilla.

https://youtu.be/CLU8x6yRMGU

 

DIJOUS 15 desembre

18:30h. És el moment de fer-nos sentir. Mitjans de comunicació, quart poder.

A càrrec de Aniceto Arias, Radio Klara; Lucas Marco, periodista redactor de l’edició valenciana de eldiario.es.

https://youtu.be/hKVhq1jc2IM

 

DIVENDRES 16 desembre

18:30 h. Presentació còmic-musical de les últimes obres de Rubén Uceda, “El corazón del sueño”, “Negras Tormentas” i “Casilda: Revolucionaria”.

A càrrec del seu autor. Actuació en directe de JOSOLANA, “El guerrer de la paraula” (Juanito Piquete) que ens delectarà amb les seues cançons revolucionàries.

https://youtu.be/mJVQq4rfXO4


Fuente: Gabinete de Comunicación de la Confederación General del Trabajo del País Valenciano y Murcia