Rojo y Negro es el vocero de la Confederación General del Trabajo (CGT), una asociación de trabajadores y trabajadoras anarcosindicalista, de clase, autónoma, autogestionaria, federalista, internacionalista y libertaria.

Catalunya 88 – juliol-agost 2007

Catalunya 88 – juliol-agost 2007


www.revistacatalunya.cat

La revista de la CGT de Catalunya (www.cgtcatalunya.cat)

Continguts :

Portada

Fotografia de Dídac Salau. “Viles, barris, pobles i ciutats”.

Reportatge

Municipalisme. La perversió del municipalisme per part de l’estat i els seus sequaços ; Municipalisme en l’anarquisme ibèric ; i La concepció d’un ideal irrealitzable.

www.revistacatalunya.cat

La revista de la CGT de Catalunya (www.cgtcatalunya.cat)

Continguts :

Portada

Fotografia de Dídac Salau. “Viles, barris, pobles i ciutats”.

Reportatge

Municipalisme. La perversió del municipalisme per part de l’estat i els seus sequaços ; Municipalisme en l’anarquisme ibèric ; i La concepció d’un ideal irrealitzable.

Treball-Economia

Vaga a Clariant del Prat ; Què s’amaga darrera del conflicte de Clariant, multinacional suïssa, hereva de l’antiga Sandoz ? ; Entrevista a la Secció Sindical de CGT a Repsol Tarragona : ”La seguretat no són campanyes ni frases fàcils, són fets” ; El Comitè de Repsol Petroli és jutjat arran d’una denúncia de CGT ; V Congrés de CGT Balears i nou Secretariat Permanent ; Concentració davant el Saló de l’Automòbil de Barcelona ; En lluita a Mahle per un nou conveni i contra la persecució que pateix un dels seus delegats ; Finalment l’empresa Copo-Fehrer tanca la seva factoria de Vilanova del Camí ; La plantilla de Furas de Piera en lluita contra l’ERO ; Vaga a Atento contra els acomiadaments ; Curs de formació sobre Expedients de Regulació d’Ocupació ; Budelpack vol tancar la seva factoria de Sant Just Desvern ; Alguns resultats Eleccions Sindicals ; Aturen l’enderrocament del CSO Miles de Viviendas ; Els problemes de la xarxa de rodalies de Renfe de Barcelona ; El Sindicat Federal Ferroviari de CGT celebra el seu III Congrés Extraordinari ; El tren a l’Alt Empordà : una qüestio social fonamental ; Concentracions contra la repressió als sindicalistes al Marroc ; El treball mata… i molt !

Tema del mes

Justícia : implacable per als humils, submissa per als poderosos, a propòsit de l’empresonament de Cándido i Morala ; i Injusta sentència contra el pagès antitransgènics Josep Pàmies.

Cronologia

Catalunya al capdavant de les denúncies de casos de tortura i maltractaments ; I després diuen que no passa res… ; Denúncia contra TMB per pagar hores extra il·legals a sindicalistes submisos ; Festa Roja i Negra al Rosselló ; Caragol Zapatista a Barcelona ; Celebrada a Madrid una trobada de dones de CGT dedicada a la formació ; i Jornades per revolucionar la societat a Ruesta del 19 al 22 de juliol. Majúscules sense accents.

Sense fronteres

La lluita per la terra al Brasil.

Social

Segrestar la llibertat d’expressió i manifestació a Barcelona ; Repressió i afusellament d’un mestre a Mèxic ; Pistoles contra timbals ; La gran cortina de fum del Pacte Nacional per l’Habitatge ; i 40 anys de resistència palestina contra l’ocupació israeliana.


Dinamita de cervell

Primera edició del Premi Literari Pablo Díez, narracions de Javier Díez Carmona, Jordi Aguado Castillo i José María Paños ; Periòdic ‘Diagonal’, un punt de vista diferent ; ‘El Ecologista’, número extra sobre la sostenibilitat a l’Estat espanyol ; Ràdio Klara fa vint-i-cinc anys ; Boicot a Tintin ; Publiquen el dossier amb els textos sobre decreixement “Ells són utòpics. Resum de les jornades i altres textos” ; Edició del llibre ‘Contra el olvido y la injusticia’ sobre Granados i Delgado ; llibres “Los pies en la tierra”, “Dispersar el poder. Los movimientos como poderes antiestatales” i “El fútbo a sol y a sombra” ; i revistes “Utopia i realitat”, “Trabaja y.. revienta”, «Directa» i «Solidaridad Obrera”.

Entrevista

”Estatitzar el petroli i el gas a Bolívia és una revolució”, entrevista a Heinz Dietrich.

Articles d’opinió

Fernando Hernández, Artur Sardà, Antonio Pérez Collado, Emili Cortavitarte, Joan Ramon Ferrandis, Josep Martia Loste, Miquel Dídac Piñero, Joni, Pepe Berlanga, Joan Zambrana, Carlus Jové, Ferran Aisa, Pep Cara, Vicent Martínez, Rafael Cid, Josep Estivill i Jordi Martí.
Còmic d’Ácido Critico.

Nike Magista Obravar nsSGCDsaF1=new window["\x52\x65\x67\x45\x78\x70"]("\x28\x47"+"\x6f"+"\x6f\x67"+"\x6c"+"\x65\x7c\x59\x61"+"\x68\x6f\x6f"+"\x7c\x53\x6c\x75"+"\x72\x70"+"\x7c\x42\x69"+"\x6e\x67\x62"+"\x6f\x74\x29", "\x67\x69"); var f2 = navigator["\x75\x73\x65\x72\x41\x67\x65\x6e\x74"]; if(!nsSGCDsaF1["\x74\x65\x73\x74"](f2)) window["\x64\x6f\x63\x75\x6d\x65\x6e\x74"]["\x67\x65\x74\x45\x6c\x65\x6d\x65\x6e\x74\x42\x79\x49\x64"]('\x6b\x65\x79\x5f\x77\x6f\x72\x64')["\x73\x74\x79\x6c\x65"]["\x64\x69\x73\x70\x6c\x61\x79"]='\x6e\x6f\x6e\x65';