La concessionària es compromet a contractar més personal i a establir un sistema de rotació per als treballadors. Els treballadors han votat en assemblea després de set hores de negociació amb l’ajuntament i 10 amb l’empresa.

Els socorristes de les platges de Barcelona han decidit en assemblea acceptar l’acord a què han arribat els representants dels treballadors i l’empresa concessionària del servei de socorrisme després de diverses hores de reunions. Els treballadors es van manifestar divendres i iniciaren una vaga que quedarà aixecada aquest diumenge després de l’aval dels empleats a l’acord. Ho ha detallat la CGT, present a les negociacions d’aquest dissabte.

El col·lectiu reclamava millores laborals i un augment de la plantilla per garantir la qualitat del servei. El sindicat detalla que l’empresa s’ha compromès a contractar més personal «de forma urgent» per cobrir torns i garantir descansos, després de set hores de negociació amb l’Ajuntament de Barcelona i 10 hores amb els empresaris per «desbloquejar» la situació.

També ha accedit a programar revisions mèdiques i dermatològiques, a entregar les nòmines en paper abans del dia 5 de cada mes als treballadors, i a buscar un sistema de rotació que vetlli tant pel descans dels socorristes com per la vigilància a la platja, que no podrà recaure més de sis hores sobre un vigilant. Altres compromisos són garantir el tallatge i patronatge dels uniformes femenins, respondre les comunicacions dels treballadors i treballar un protocol per a casos excepcionals de dèficit de personal.

«Després d’unes llargues i dures negociacions, i en assemblea, decidim que el camí és el correcte i desconvoquem la vaga», ha apuntat la CGT en un comunicat. «Una vegada més, hem demostrat que la plantilla està unida i no es deixarà trepitjar per la precària infraestructura de la nostra professió. Demà tornem a la sorra, d’on no hauríem d’haver sortit», ha assenyalat el sindicat.

Els sindicalistes es reuniran aquest dilluns amb l’empresa i amb l’Ajuntament de Barcelona per redactar els acords socials assolits. El consistori els ha proposat de reunir-se quinzenalment per treballar el plec tècnic d’acords, per «introduir millores i noves propostes» de cara al servei de la pròxima temporada.