La Confederació General del Treball organitza una nova edició del cicle "Memòria - Amnèsia". Amb aquesta ja són cinc les edicions que s’han fet d’aquestes jornades de memòria història del Moviment llibertari. Les quatre edicions anteriors han tingut lloc a Reus i aquest és la primera que es desenvolupa a Tarragona.

La Confederació General del Treball organitza una nova edició del cicle «Memòria – Amnèsia». Amb aquesta ja són cinc les edicions que s’han fet d’aquestes jornades de memòria història del Moviment llibertari. Les quatre edicions anteriors han tingut lloc a Reus i aquest és la primera que es desenvolupa a Tarragona.

El seu objectiu és donar llum al moviment llibertari i a la seva implicació en la història del país i de l’esquerra en particular, intentant fugir de la història oficial que si durant el franquisme va negar la nostra existència, als anys 70 ens va desdibuixar per l’entestament que alguns historiadors van tenir de minimitzar qualsevol rastre del moviment llibertari, arribant a aconseguir acabar d’esborrar una part importantíssima de la història de Catalunya i deixant alguns períodes històrics amb una difícil comprensió per part de qui en volia treure l’entrellat, ja que en molts casos es decapitava un moviment que n’havia estat central.

Dijous 3 de març, a les 19h
Aula 3001 Facultat de Lletres de la URV, pl. Imperial Tàrraco «La Revolució del 1936 al Camp de Tarragona» A càrrec de Jordi Piqué, catedràtic d’Història Contemporània de la URV i autor de diversos estudis sobre el moviment llibertari, com «Anarcocomunisme i anarcocol·lectivisme», i sobre el període de la República, del 36 al 39 i el Franquisme al Camp de Tarragona, entre els quals destaca «La crisi a la reraguarda».

Més enllà del que ja sabem sobre la revolució social del 1936 que sabem bàsicament pel que ens ha arribat des de Barcelona, a Tarragona i a les comarques del Cap la cosa no va anar com a la capital catalana.

Dijous 10 de març, a les 19h
Aula 3001 Facultat de Lletres de la URV, pl. Imperial Tàrraco «La Transició a Catalunya des del punt de vista llibertari» A càrrec de Joan Zambrana, historiador i autor del llibre «La alternativa libertaria» i coautor de «El cinturón rojinegro». Mentre Franco agonitzava, una nova generació de llibertaris i llibertàries reprenia la lluita i, junt amb la gent de l’exili, intentava la reconstrucció de les eines de lluita

Dimecres 16 de març, a les 19h.
Aula 3001 Facultat de Lletres de la URV, pl. Imperial Tàrraco Presentació de la publicació «Rojo y Negro» sobre memòria històrica. A càrrec d’Àngel Bosqued, secretari de Relacions Internacionals de la CGT, membre de la Fundació Salvador Seguí i coordinador del grup de recerca històrica de la CGT.

Organitza : Confederació General del Treball (CGT) Reus / CGT Reus

Air Jordan VI 6 Shoes